Westland start campagne: Hulp bij geldzorgen

De gemeente Westland begint maandag met een campagne om aan inwoners duidelijk te maken welke hulp er is bij geldzorgen. Zo kunnen zij zelf bepalen waar zij zich prettig bij voelen om naartoe te gaan.

Vandaag overhandigde wethouder Barend Rombout de campagneposter aan Alwin Marengo, vrijwilliger bij het Buurt Informatiepunt van Vitis Welzijn.

Met twee jaar coronacrisis achter de rug en nu een energiecrisis komen steeds meer mensen in de problemen. Maar niet iedereen weet welke hulp er is. “De stap naar het vragen om hulp bij geldproblemen is nog steeds groot voor een aantal Westlanders. Maar de hulp is er”, stelt Rombout. “Met deze campagne laten we aan Westlanders zien dat aankloppen bij zorgen om geld belangrijk is en dat er passende hulp is voor iedereen. Juist in deze uitdagende tijd met oplopende kosten is deze boodschap belangrijker dan ooit.”

Alle informatie is te vinden op Gemeentewestland.nl/geldzorgen. Daar staat:

Wat kunnen inwoners zelf doen? Op het overzicht staan een aantal handige links naar websites. 

Wat kunnen inwoners met hulp van een ander? Er zijn veel vrijwilligers actief in het Westland. Vitis Welzijn helpt inwoners bijvoorbeeld met een training Thuisadministratie en inwoners kunnen binnenlopen bij een van de Buurt Informatiepunten. De vrijwilligers van Schuldhulpmaatje kijken samen met een inwoner naar hoe de geldproblemen aangepakt kunnen worden. 

Wat kan de gemeente doen? Er is hulp van gemeente Westland. Bij de gemeente kan een aanvraag gedaan worden voor minimaregelingen en consulenten zitten klaar om een inwoner te helpen bij schulden.