Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over de Westlandpas? Hier leest u alles over het budget, het aanvragen en de werking.

Bekijk de veelgestelde vragen en onze antwoorden.

Meestgestelde vragen

Je kunt je WestlandPas online bestellen of verlengen door het invullen van het aanvraagformulier op de pagina pas bestellen

Die vind je op de pagina aanbod, hier kun je alle lopende acties bekijken.

Als je partner wilt worden van de WestlandPas en een actie wilt indienen voor WestlandPashouders, dan kan dat altijd. Op de volgende pagina aanmelden als partner vind je alle informatie over samenwerken met de WestlandPas. Of stuur een e-mail naar samen@westlandpas.nl

Iedereen kan een WestlandPas bestellen voor slechts €5,00 per jaar, het enige wat je hoeft te doen is online het bestelformulier in te vullen.

Laat je WestlandPas blokkeren. Mail je gegevens naar samen@westlandpas.nl en maak in je mail duidelijk dat jij je pas wilt blokkeren. Heb je een tegoed op je pas? Bel dan meteen met 0622332762 om je WestlandPas te blokkeren.Zo voorkom je dat iemand jouw tegoed kan uitgeven. Een vervangende pas kost €5,00. De pas wordt dan binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. 

Bibliotheekpashouders

Voor bibliotheekpashouders van 16 jaar en ouder bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van het aanbod van de WestlandPas, het enige wat er moet is gebeuren is het invoeren van het online bestelformulier inclusief je  bibliotheekpasnummer. Je bibliotheekpas wordt dan geactiveerd en is klaar voor gebruik.

Alle passen die behoren bij een betaald lidmaatschap kunnen worden geactiveerd, dus het jongerenabonnement vanaf 16 jaar, het vriendenabonnement, het basisabonnement, de combinatieabonnementen met speel-o-theek en het plusabonnement.

Samenwerking gemeente Westland

Nee, vanaf 1 januari 2018 leveren wij techniek voor het uitvoeren van het kindpakket Westland. De uitvoer wordt gedaan door de stichting Leergeld in opdracht van de gemeente Westland.

Nee, wij zijn een stichting die onafhankelijk opereert van de gemeente Westland. Je kunt een WestlandPas online aanvragen/bestellen door het invullen van het online aanvraagformulier.

Kindpakket

Deelnemers aan het Kindpakket in 2017, die volgend jaar hier ook recht op hebben, krijgen de WestlandPas voor 1 januari 2018 thuisgestuurd vanuit Stichting Leergeld Westland.

De techniek achter de WestlandPas regelt dat alle producten en regelingen op de pas staan.

Alle producten en activiteiten in het Kindpakket blijven gelden. Alleen de manier waarop u hiervoor ‘betaalt’ wijzigt

De tegoedbon voor de winterjas kon u tot 1 december 2017 aanvragen. In de maand december gaan alle aanvraagmogelijkheden op slot i.v.m. de technische omzetting van de site. Vanaf 1 januari 2018 staat de tegoedbon voor de winterjas als tegoed op de WestlandPas. Dan gaat u dus met de pas i.p.v. tegoedbon naar de winkel die aangesloten bij Kindpakket en winterjassen aanbiedt.

 • In december 2017 is Stichting Leergeld Westland op maandag en donderdag telefonisch bereikbaar op 06-48481863.
 • Vanaf januari 2018 is Stichting Leergeld Westland bereikbaar op het genoemde telefoonnummer op maandag t/m woensdag van 09.00 – 12.00 uur en op vrijdag van 09.00-12.00 uur. Daarnaast opent Stichting Leergeld Westland een loket met een inloopspreekuur op drie locaties in Westland:
 • Buurt Informatie Punt Poeldijk              

 • Witte Brug 2, Poeldijk

 • maandag 09.30 – 11.00 uur

 • Buurt informatie Punt Monster

 • Havenstraat 16, Monster

 • dinsdag 09.30 – 11.00 uur

  Vitis Welzijn Naaldwijk

 • Pr. Bernhardstraat 5a, Naaldwijk

 • dinsdag 13.00 – 14.30 uur

Vanaf 1 januari 2018 is er een nieuwe website van de WestlandPas en wordt de WestlandPas geldig voor deelnemers aan het Kindpakket. Op deze website kunt u zien waar het Kindpakket besteed kan worden. Op de website van de gemeente kunt u ook nalezen wat er het in kindpakket zit.

 • Iedereen kan de Westlandpas aanschaffen via het online bestelformulier.
 • Deelnemers aan het Kindpakket ontvangen de pas automatisch. Niet-uitkeringsgerechtigden, die geen WestlandPas hebben ontvangen (tot 120% van de bijstandsnorm) kunnen een aanvraag indienen via kindpakketwestland.nl

Er komt een speciale website (zoals dat nu ook het geval is) met alle producten en regelingen uit het Kindpakket.

Dit is één van de uitzonderingen die er mogelijk zijn. Dit soort dingen vraagt maatwerk. Op het moment dat dit zich voordoet, wordt door de gemeente of Stichting Leergeld bekeken wat de best passende oplossing is.

Mijn account

Ik heb een vraag en/of opmerking

Neem contact op met de WestlandPas via de telefoon of e-mail. Wij helpen u graag.